4/6/07

Happy (?) birthday???

Ένα ερώτημα που με βασάνιζε πάντα είναι γιατί επικράτησε αυτή η συνήθεια του εορτασμού των γενεθλίων... Γιορτάζεις γιατί μεγαλώνεις; Γιορτάζεις γιατί είσαι υλιστής και περιμένεις τα πολλά δώρα και καλούδια των φίλων και των άλλων ατόμων που θα καλέσεις (έτσι γιατί σήμερα γιορτάζεις και δεν πειράζει που έχεις να τους μιλήσεις από τα περσινά σου γενέθλια, τότε ήσουν μικρός και δεν καταλάβαινες...τώρα όμως!!(ναι πως!?!))Ή γιορτάζεις το γεγονός ότι κατάφερες να περάσει ένας ακόμα χρόνος χωρίς να πεθάνεις;
Η σκέψη μου, που έχει πάρει αρκετή φόρα καταλήγει μέσα από έναν λαβύρινθο στο τι είναι ζωή...Ακουσα πολλές απόψεις και μια θεωρία που μου άρεσε είναι ότι ερχόμαστε χωρίς να το επιθυμούμε, πεθαίνουμε χωρίς να το επιθυμούμε (στις περισσότερες των περιπτώσεων,θέλω να πιστεύω) οπότε η ζωή είναι το διάστημα που έχουμε (δεν θέλω να πω ότι μας το δίνει κάποιος γιατί περνάμε απευθείας σε άλλο θέμα) για να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε. Καλώς.. Η θεωρία βέβαια μπάζει από πολλά σημεία με κυριότερο κατ'εμέ το γεγονός ότι δεν προβλέπει ότι η φύση πολλών ανθρώπων δεν τους επιτρέπει να ξέρουν ακριβώς τι επιθυμούν. Η κλίμακα που εξετάζουμε είναι μεγάλη(μεγάλη κλίμακα = όχι λεπτομέρειες) οπότε δεν ασχολούμαι με υπαρξιακά ερωτήματα του τύπου "θέλω η μπλούζα να ταιριάζει με τα παπούτσια" ή "να φάω club ή ένα star burger με πατάτες με έξτρα σως και 1/2l νερωμένη Coca-cola(boration)".
Δεν θέλω να καταλήξω κάπου, όχι βέβαια γιατί δεν μπορώ (χα!) αλλά γιατί θα ήθελα να ακούσω και την δική σας άποψη. Ακόμα κι αν σας φαίνεται βαρύγδουπο (καταπληκτική λέξη παρεπιπτόντως) και σοβαρό, δείτε μόνο την αστεία πλευρά και κάντε ένα "κλικ" στο "θέλω να πω..."
Φιλιά προς το παρόν...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πωλινάκι μην αναλώνεσαι σε βαθιές σκέψεις γύρω από τον εορτασμό των γενεθλίων.....είναι απλό....τα γενέθλια είναι η αφορμή για ξέφρενα πάρτυ και μαζώξεις όλης της παρέας και όλων των φίλων-γνωστών!!!!!Έτσι, για να γουστάρουμε λίγο και να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα.... (και τα δώρα αν είναι νάρθουν....ΔΕΚΤΑ!!!) Happy Birthday λοιπόν και μέσω blog!!!!!